top of page

Amigo täcke

Se vårt stora utbud av Amigo täcken nedan.

Vilket Amigo täcke passar min häst?

Att välja rätt Amigo täcke för din häst beror på flera faktorer som din hästs behov, väderförhållandena och graden av värme och skydd som krävs. Här är några populära alternativ från Horseware Amigo täcken:

Amigo Bravo 12 Turnout:

 

Amigo Bravo 12 Turnout är slitstarka och vattentäta täcken designade för att hålla din häst torr och skyddad i olika väderförhållanden. Den har ett 1200 denier yttre skal som ger utmärkt styrka och tålighet mot tuffare tag, vilket gör den lämplig för hästar som är aktiva i hagen. Amigo Bravo 12 finns i olika gram (0g, 100g, 250g och 450g), med eller utan hals och halvhals för att passa temperaturen och klimatet i din region.

Amigo Hero 6 Ripstop:

Amigo Hero 6 Ripstop erbjuder pålitligt skydd till ett överkomligt pris. De har ett yttre skal på 600 denier ripstop som är både vattentätt och andningsbart, vilket gör den lämplig för olika väderförhållanden. Ripstop är polyester tillverkat i krysslagt tyg för att förhindra slit. Tex om hästen har hagkompisar som gärna biter tag och sliter isär täcket tar tyget stopp så det inte blir en reva i täcket. 

Amigo Hero 6 finns i olika gram (0g, 50g, 100g och 200g)  så att du kan välja vilken värmenivå din häst behöver. 

Amigo Insulator:

Amigo Insulator är stalltäcken designat för att ge värme under kallare månader. De har en fyllning på 100g, 200g, 350g eller 550g vilket kan reglera tjockleken på dina täcken då de är kompatibla med Horseware Liner System. Amigo Insulator är idealisk för hästar som behöver extra värme och skydd under vintersäsongen.

Amigo flug- och eksemtäcken:

Amigo flug- och eksemtäcken är designade för att hålla hästen skyddad mot solens UV-strålning, flugor, mygg och andra insekter. De mest populära Amigo flugtäcken är:

  • Amigo Bug Buster: Med silverfärgat reflekterande tätstickat och mjukt polyestermaterial med 65% UV-skydd, magplatta och extra lång i sidorna skyddar Amigo Bug Buster din häst mot alla typer av flygfän sommartid och håller samtidigt hästen ren från damm.

  • Amigo Bug Rug:  Med silverfärgat reflekterande tätstickat och mjukt polyestermaterial med 65% UV-skydd, skyddar Amigo Bug Rug din häst mot alla typer av flygfän sommartid och håller samtidigt hästen ren från damm.

  • Amigo Aussie Allrounder: Med 100% UV-skydd skyddar Aussie Allrounder mot solens strålning men samtidigt mot insekter, dam och lätt regn då tyget är vattenavstötande. Namnet Aussie kom till då täcket designades för hästarna i Australien där de exponeras mot extremt mycket sol och UV-strålning. Aussie är även mycket bra att ha på skimrar som är lite extra känsliga mot solen. Aussie är täcket man ska ha om man är osäker på vad din häst ska ha på sommaren då det fungerar som flugtäcke, UV-skydd och ger viss skydd mot lätt sommarregn.

  • Amigo Ripstop Hoody: Med 90% UV-skydd är Amigo Ripstop Hoody Horsewares senaste flug- och eksemtäcke för hästar med stora besvär av knott, mygg, flugor och sol på sommaren. Vävt i ett krysslagt mönster med för att vara så slitstarkt som möjligt och förhindra slit. Detta för att erbjuda ett mer prisvärt eksemtäcke men som skyddar minst lika bra som Rambo Hoody. 

bottom of page