top of page

Rhino täcke

Se vårt stora utbud av Rhino täcken nedan.

Vilket Rhino täcke passar min häst?

Att välja rätt Rhino täcke för din häst beror på flera faktorer som din hästs behov, väderförhållandena och graden av värme och skydd som krävs. Rhino är kända för sin unika barriärteknologi som ytterst har 1000D polypropen som skyddar det vattentäta och andningsbara barriärskiktet under.

De flesta hästtäcken har den vattentäta beläggningen applicerad direkt på det yttre lagret. Den innovativa Rhino Barrier Technology tar ett annat tillvägagångssätt. Horseware satte den vattentäta barriären på ett separat inre lager, precis under det yttre lagret. Om det yttre lagret är skadat är det vattentäta lagret fortfarande intakt, redo att skydda din häst.

Horseware lämnar även 3-års garanti på vattentäthet och andningsförmåga. Här är några populära alternativ från Horseware Rhino täcken:

Rhino Hexstop plus är en nyhet i Rhino familjen. Med ny tygkonstruktion har Horseware skapat ett utetäcke med innovativ ripstop teknik i hexagon mönster (sexkantigt), vilket gör täcket 30% starkare än standard polypropen. 

Ett täcke som kombinerar det bästa ur horsewares teknologier som: "Barrier Technology", "Aqua coating" & "Vari-layer teknologi" vilket gör detta täcke till en absolut "must-have"!

Rhino Stable Original

Rhino Stable Original är ett ultimat stalltäcke designat för att ge maximal komfort och värme under årets kalla månader. Med Vari-Layer-teknologin gör det täcket lättare för hästen att bära. Vari-layer är skiktningen av termofiberfyllning i täcket med den tjockaste fyllningen utmed ryggen. Tex på ett 450g täcke är det 450g på ryggen, 250g på sidorna och 100g fyllning längst ned.​

"Aqua coating"

  1. Det yttre hydrofoba lagret är vatten hatande och driver bort vattenånga genom tyget och bort från utsidan av valsen. Därför avvisar den inträde av allt vatten genom det som kommer utifrån.

  2. Det inre hydrofila lagret är vattenälskande och drar bort svett från kroppen.

Denna vattentäta teknik är en av de bästa på marknaden och säkerställer att din häst förblir torr och varm.

bottom of page