top of page

Rambo täcke

Se vårt stora utbud av Rambo täcken nedan.

Vilket Rambo täcke passar min häst?

Att välja rätt Rambo täcke för din häst beror på flera faktorer som din hästs behov, väderförhållandena och graden av värme och skydd som krävs. Rambo är kända för sin höga slitstyrka och hållbarhet. Horseware lämnar även 3-års garanti på vattentäthet och andningsförmåga. Här är några populära alternativ från Horseware Rambo täcken:​​

Rambo Original Turnout

 

Rambo Original Turnout är uppföljningen på Rambo The Original som är första täcket som Horseware tillverkade.Rambo Original är känd för sin hållbarhet och exceptionella kvalitet. Den har ett 1000 denier ballistiskt nylon ytterskal, vilket gör den otroligt tuff och tålig mot slitage. Ballistiskt nylon är ett material som ursprungligen utvecklades av Dupont Corporation för flak jackor, som används för att skydda mot granatsplitter under andra världskrigets. Täcken med Ballistic Nylon är enormt slitstarkt jämfört med andra täcken. Materialet är glatt och gör att andra hästar inte lika lätt får fäste i täcket.

Rambo Original är vattentäta, andningsbara och finns i olika gram (0g, 100g och 200g) för att klara olika väderförhållanden. Rambo Original är lämplig för hästar som kräver maximalt skydd och hållbarhet.

Rambo Supreme Turnout

Rambo Supreme Turnout är det ultimata valet för extrema väderförhållanden. Med Vari-Layer-teknologin gör det täcket lättare för hästen att bära. Vari-layer är skiktningen av termofiberfyllning i täcket med den tjockaste fyllningen utmed ryggen. Tex på ett 450g täcke är det 450g på ryggen, 250g på sidorna och 100g fyllning längst ned.​

Rambo Supreme har ett 1000 denier ballistiskt nylon ytterskal vilket gör den otroligt tuff och tålig mot slitage.

Rambo flug- och eksemtäcken

Rambo flug- och eksemtäcken är designade för att hålla hästen skyddad mot solens UV-strålning, flugor, mygg och andra insekter. De mest populära Rambo flugtäcken är:

  • Rambo Protector är flugtäckenas flugtäcke som passar hästar som går i hagar med mycket skog och busiga kompisar. Flugtäcket som mer liknar en brynja i mycket slitstarkt nätmaterial är tillverkat i ett patenterat material som är mycket tåligt mot slitage och samtidigt mjukt och komfortabelt för hästen. Täcket transporterar bort värme och håller hästen sval och torr samtidigt som det reflekterar bort solljuset och skyddar mot flugor, bromsar och mygg.

  • Rambo Hoody: Med sitt höga UV-skydd är Rambo Hoody ett mycket populärt flug- och eksemtäcke för hästar med stora besvär av solen, knott, mygg och flugor på sommaren. Med hål för öronen i halsen täcker Rambo Hoody din häst från topp till tå. V-fronts knäppning och silkeslent material på man- och bogparti för att motverka skav.

  • Rambo Summer Series är ett av Horsewares mest innovativa och användbara multifunktionella täcken. Ett täcke du kommer får stor användning för från vår till höst. Täcket fungerar som vattenskydd, värme, eller sol och flygskydd. Alltså på sommaren används det som fördel kanske främst vid ostadigt väder, där regn och sol varierar, alternativt nattetid då detta skyddar mot mygg och väta. När det blir kallare mot hösten fyller du bara täcket med en extra 100g liner som medföljer och ser  alltid till att hästen håller sig varm och torr över ryggen där den behöver det som mest. Samtidigt som den kan fläkta i sidorna genom flugnätet.

  • Rambo Natura Summer Sheet är ett bra sommartäcke för hästar med känslig hud eller problem med pälsen eftersom det är helt organiskt och biologiskt nedbrytbart med material av hampa och bomull.

bottom of page