top of page

Horseware Täckesguide

Rambo (1).jpg

Rambo - Made to last for a lifetime!

UTETÄCKEN.png
Rambo är sammansatt av olika material

Horseware Rambo har så hög kvalité på slitstyrka och hållbarhet att Horseware ger tre års garanti när man köper ett nytt hästtäcke.

Rambo är den stora grunden till att Horseware är så oerhört populära.

Här presenterar vi de modeller som Rambo har i sitt sortiment. Slitstarka täcken med mycket bra passform som minskar skav.

Rambo är extremt slitstarka täcken med yttermaterial av Ballistic Nylon, ett matterial som ursprungligen utvecklades av Dupont Corporation för flak jackor, som användes för att skydda mot granatsplitter under andra världskrigets. 

Täcken med Ballistic Nylon är enormt slitstarka jämfört med andra täcken. Materialet är glatt och gör att andra hästar inte lika lätt får fäste i täcket. 

 

Horseware lämnar 3-års garant på vattentäthet och andningsförmåga. Vi introducerar även Rambo® Supreme med sitt innovativa 1680D Ballistic Nylon 66-tyg som skapar deras starkaste, tuffaste och mest hållbara Rambo-utetäcke hittills. Detta nya tyg skapar ett utetäcke som är 120 % starkare samtidigt som det bibehåller maximal andningsförmåga och vattentäthet säsong efter säsong.

Garanti/Reklamation

Rambo® Hästtäcken från Horseware är kvalitetstäcken med höga krav på slitstyrka och funktion. För att kunna ta del av denna garanti måste du kund själv registrera dig hos Horseware senast 90 dagar efter köp.

 

Följande Rambo® täcken har utökad garanti:

 • Rambo Duo

 • Rambo Supreme

 • Rambo Plus

 • Rambo Wug

 • Rambo Original

 • Rambo Optimo

 • Rambo All in one

 • Rambo Icelandic

 • Rambo Hood

 

HW_Rugs_Icon_3_year_guarantee (1).png
rambo
Rhino_logo (1).jpg

Rhino - Täckenas Rolls Royce!

aabpk2-jcbc_rhino-plus-hexstop-vl (33).jpg

Unik, populära hästtäcken som har en 1000D polypropen med ett reflekterande material som mellanlager som skyddar mot väder och vind även om utsidan blir skadad.

Rhino täcken har en unik barriärteknologi som ytterst har 1000D polypropen som skyddar det vattentäta och andningsbara barriärskiktet under. Polypropen är ett starkare alternativ till det flitigt använda polyesterväxelmaterialet.

Skärmbild 2023-07-13 125716.png

De flesta hästtäcken har den vattentäta beläggningen applicerad direkt på det yttre lagret. Den innovativa Rhino Barrier Technology tar ett annat tillvägagångssätt. Horseware satte den vattentäta barriären på ett separat inre lager, precis under det yttre lagret. Om det yttre lagret är skadat är det vattentäta lagret fortfarande intakt, redo att skydda din häst.

Rhino växlar består av 4 lager som vart och ett tjänar ett specifikt syfte:

 

 • 1) Exteriört lager: Gjord för att vara tuff och lätt. Tillverkad av ett polypropentyg, som är 50-100% starkare än den belagda polyestern som används i de flesta 600D och 1200D växlar. Polypropen har också god motståndskraft mot vatten, vilket gör att dropparna kan sitta på ytan istället för att absorberas i tyget.

 

 • 2) Vattentät barriärlager: Under det yttre lagret finns det vattentäta barriärlagret. AquaTrans(TM)-beläggning appliceras på barriärskiktet. Även om yttertyget är skadat kommer den vattentäta barriären att fungera som ett andra försvar för att hålla din häst torr.

 

 • 3) Isolering: För alla Rhino 100g, Medium och Heavy Turnouts är det tredje lagret en speciell termobondad fiberfill som fångar varm luft och håller din häst mysig. Rhino Turnout Sheets har ingen fyllning och har därför inte detta lager.

 

 • 4) Foder: Lagret i kontakt med din häst är en slät, antistatisk, antibakteriell polyester som håller din hästs päls slät och glänsande. Den glider lätt över din hästs kropp när den rör sig för att förhindra skavning och glidning.

Garanti/Reklamation
 

Rhino® hästtäcken från Horseware är kvalitetstäcken med höga krav på slitstyrka och funktion. För att kunna ta del av denna garanti måste du kund själv registrera dig hos Horseware senast 90 dagar efter köp.

 

Följande Rhino® täcken har utökad garanti:

 • Rhino Hood

 • Rhino Turnout

 • Rhino Plus

 • Rhino Wug

 • Rhino Original

 • Rhino Pony All in One

 

HW_Rugs_Icon_3_year_guarantee (1).png

Vilket Rhino täcke passar min häst?

Att välja rätt Rhino täcke för din häst beror på flera faktorer som din hästs behov, väderförhållandena och graden av värme och skydd som krävs. Rhino är kända för sin unika barriärteknologi som ytterst har 1000D polypropen som skyddar det vattentäta och andningsbara barriärskiktet under.

De flesta hästtäcken har den vattentäta beläggningen applicerad direkt på det yttre lagret. Den innovativa Rhino Barrier Technology tar ett annat tillvägagångssätt. Horseware satte den vattentäta barriären på ett separat inre lager, precis under det yttre lagret. Om det yttre lagret är skadat är det vattentäta lagret fortfarande intakt, redo att skydda din häst.

Horseware lämnar även 3-års garanti på vattentäthet och andningsförmåga. Här är några populära alternativ från Horseware Rhino täcken:

Rhino Hexstop plus är en nyhet i Rhino familjen. Med ny tygkonstruktion har Horseware skapat ett utetäcke med innovativ ripstop teknik i hexagon mönster (sexkantigt), vilket gör täcket 30% starkare än standard polypropen. 

Ett täcke som kombinerar det bästa ur horsewares teknologier som: "Barrier Technology", "Aqua coating" & "Vari-layer teknologi" vilket gör detta täcke till en absolut "must-have"!

Rhino Stable Original

Rhino Stable Original är ett ultimat stalltäcke designat för att ge maximal komfort och värme under årets kalla månader. Med Vari-Layer-teknologin gör det täcket lättare för hästen att bära. Vari-layer är skiktningen av termofiberfyllning i täcket med den tjockaste fyllningen utmed ryggen. Tex på ett 450g täcke är det 450g på ryggen, 250g på sidorna och 100g fyllning längst ned.​

"Aqua coating"

 1. Det yttre hydrofoba lagret är vatten hatande och driver bort vattenånga genom tyget och bort från utsidan av valsen. Därför avvisar den inträde av allt vatten genom det som kommer utifrån.

 2. Det inre hydrofila lagret är vattenälskande och drar bort svett från kroppen.

Denna vattentäta teknik är en av de bästa på marknaden och säkerställer att din häst förblir torr och varm.

Amigo-black.jpg

Amigo täcke - Engineered to preform

aapp90_b5qw (2) (2).jpg

Prisvärda slitstarka täcken av polyester som är lätt, starkt och snabbtorkande. Ett material man ofta träffar på i hästtäcken då det är relativ hög prestanda till bra pris. Amigo täcken har till skillnad från Rhino inte det extra skyddande lagret mellan yttermaterialet och fodret. 

 

Amigo finns i några olika grader av slitstyrka: 600D, 900D och 1200D.

Vad är D? 

D som står för Denier är ett mått på täckets slittålighet. Ju högre denier desto högre slitstyrka. Denier är alltså tjockleken på tråden som täckets yttertyg är gjort av. Ett utetäcke behöver så klart ha högre deniertal än ett innetäcke.

Amigo har även täcken med Rip-stop som innebär  att en starkare tråd är invävd i ett rutmönster i täckets utsida. Skulle hästen ta sönder sitt täcke blir det oftast mindre och mer lättlagade hål om rip-stop är invävt i tyget.

Mio.jpg

Mio - Rakskurna täcken med klassisk design

AASA42-CDR0 (1).jpg

Mio täcken är Horsewares budgetvariant.

Vattentätt yttertyg i 600D med bra andningsförmåga. Insidan har ett mjukt glanshöjande polyesterfoder som ger komfort. Rakskurna hästtäcken som är utrustade med "frambensbågar" Som är Horsewares klassiska skurna design för ökad rörelsefrihet. 

Rhino
Amigo
Mio
bottom of page