top of page
35327118-origpic-06e7a6.jpg

Köp- & Leveransvillkor

Leveransvillkor

Normal leveranstid är 1-7 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning, om inte annat anges intill varan. Leveranstider som anges som beställningsvara förutsätter att leverantören har varan i lager. Om så inte är fallet kommer du att bli kontaktad av oss samt erhålla en uppskattad leveranstid. Varorna levereras av DHL med paket till din närmsta servicepoint om inte annat överenskommes. Ditt paket ligger kvar på ditt utlämningsställe i 10 dagar, eller enligt lokalt ombuds regler.

 

Frakt (gäller inom Sverige)

Dina varor levereras till närmaste utlämningsställe knutet till DHL. För att se var ditt närmsta utlämningsställe ligger vänligen besök www.servicepoint.se. Ange mobilnr för SMS-avisering. Obs var noggrann med att skriva rätt mobilnr och postadress.  

Pris: 69kr

Leveranssätt

Vi skickar i första hand beställningar med DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av fraktföretaget. Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till oss och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta oss så vi kan göra en skadeanmälan.

Kunden ansvarar för att adressuppgifter och kontaktinformation stämmer. Vid förändring eller fel av uppgifter erhåller vi oss rätten att debitera 300 kr per korrigering.

Outlöst paket

Försändelser med leverans till ombud kommer att ligga kvar hos ombudet i 7 till 14 dagar från och med då att paketet anlänt (lokala regler hos ombudet gäller). Om du inte hämtar ut din försändelse inom dessa dagar kommer paketet att gå i retur till Sweden Horse Rugs, och DHL kommer debitera oss en avgift för detta. Vi förbehåller oss därför rätten att enligt 41§ KKL debitera dig kostnaderna för returfrakt och expedition. Du kommer att debiteras en minimiavgift på 300

kr vid outlöst paket.

Öppet köp och ångerrätt

Vid köp av varor på Sweden Horse Rugs gäller 14 dagars öppet köp och ångerrätt* (undantag listas nedan) enligt SFS 2005:59. Rätten att ångra ditt köp löper ut 14 dagar från då du eller någon tredje part som du anger, dock ej transportföretaget, tar varan i fysisk besittning. Vid retur ska varan vara i ursprungligt skick och ha med sin originalförpackning samt etiketter/taggar. För att utöva rätten att ångra ditt köp skickar du ett tydligt meddelande till Sweden Horse Rugs genom att fylla i det medföljande kontaktformuläret eller hämtar det själv under fliken "Kontakta oss". För att returnera din order behöver du köpa en fraktsedel av oss. Du ska återsända varan till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 30 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Vid utnyttjande av öppet köp/ångerrätt kommer endast varans pris att återbetalas. Återbetalningen sätts in på det konto eller kort som du använt vid ditt köp och kommer att ske utan onödigt dröjsmål**.

 

*Undantag

 • Måttbeställda täcken.

**Vi får vänta med återbetalning tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Sweden Horse Rugs har rätt att helt eller delvis neka återbetalning om varan inte är i det skick som beskrivs under "Ångerrätt" i detta köpevillkor.

Byten

Vid byte läggs en ny order och den ursprungliga varan skickas tillbaka till oss. För att få byta en vara gäller samma villkor som vid ångerrätt. Vi reserverar oss för slutförsäljning, prisfel och eventuella tryckfel.

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har du som kund rätt att reklamera en vara i 3 år efter det att du tagit emot varan. Sweden Horse Rugs tillämpar konsumentköplagens reklamationsrätt. Erhåller du en vara som är synbart skadad ska du kontakta oss omgående. Vi kommer självklart byta ut denna utan att det kostar dig som kund något. För att reklamationsrätten ska gälla krävs kvitto/orderbekräftelse från köptillfället. Kontakten sker i första hand till där vi vill ha en bild på skadan samt en kort förklaring från dig.

 

Rabattkoder

Rabattkoder är giltiga i 1 år om inte annat anges. Kan inte kombineras. Fyller du till exempel i två olika koder kommer systemet automatiskt att välja den som ger dig mest rabatt och bortse från den "sämre" koden.

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://checkout.klarna.com/legal/swe/sv-se/generic.html (Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar

 • Betalningstid - alltid 30 dagar

 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

 • Alltid minst 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*

 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se

 • Möjlighet till delbetalning Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr

samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

 

- Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar

 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet

 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura

 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad

 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp

 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

- Kortbetalning / Certitrade

Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Certitrade / Euroline 100% säkert. All information är krypterad med SSL - 128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.

 

Integritetspolicy

Generella Dataskyddsförordningen (GDPR)

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i General Data Protection Regulation (GDPR). Vi tar aldrig in fler uppgifter från dig än vad som är nödvändigt för ändamålet. För att vi ska kunna erbjuda dig möjligheten att handla hos oss och/eller använda vår portal behöver vi samla in vissa personliga uppgifter såsom namn och adress. Du kan även komma att behöva lämna uppgifter till Klarna när du väljer betalningsalternativ som vi erbjuder med Klarna som partner.

När du använder våra tjänster samlar vi in följande personuppgifter:

Allmänna uppgifter och betalningsinformation

För- och efternamn, personnummer, leverans- och fakturaadress, e-postadress, telefonnummer.

Konsumentfeedback

Information som du frivilligt har lämnat till oss kring ditt köp, din köpta produkt och/eller köpupplevelse.

Betalningsinformation

Betal- eller kreditkortsuppgifter eller andra former av betalningar. Vi har själva inte tillgång till dina bankuppgifter eller kreditkortsuppgifter eftersom de behandlas av anslutna bankleverantörer. Vi hanterar all betalningsinformation samt ekonomiska uppgifter enligt gällande lagar och standarder.

Kundtjänst

För att vi ska kunna hjälpa dig med dina förfrågningar och ärenden hämtar vi de kontaktuppgifter samt den information som vi behöver för att lösa ärendet – till exempel, namn, e-post, telefonnummer, orderstatus, allmänna frågor.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

E-postutskick

Den e-postadress du anger vid ditt köp används för kommunikation som rör din order. Du kan även välja att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta emot Kommunikation, tävlingar och kampanjer enligt punkten ovan.

Du äger rätten att:

 • Veta vilka personuppgifter vi sparar, varför samt hur dessa lagras

 • Rätta dina uppgifter

 • Få dina uppgifter raderade

 • Begränsa behandling

 • Motsätta dig behandling

 • Dataportabilitet

 • Registerutdrag

Obs! Ovan rättigheter förutsätter att det inte föreligger annan rättslig lag som väger tyngre.

Uppgifterna kan samlas in på någon av följande grunder:

Ditt samtycke, för att fullgöra avtal, för att fullgöra rättslig förpliktelse, skydda grundläggande intresse, fullgöra uppgift allmänt intresse, berättigat intresse.

Ändringar och klagomål

För att utöva någon av dina rättigheter hör du av dig till oss på genom kontaktformuläret. Anser du att vi i behandlingen av dina personuppgifter strider mot gällande regelverk ber vi dig att anmäla detta till oss. Du har även möjlighet att vända dig till Datainspektionen för att framföra klagomål på vår behandling av personuppgifter.

bottom of page