top of page

Passformen på ditt täcke är extremt viktig för att säkerställa din hästs komfort och för att förhindra skav. Eftersom hästar med samma mankhöjd finns i en mängd olika former och storlekar är det bra att ta vissa mått på din häst.

storleksguide för hästtäcken

Använd ett mjukt måttband och mät från (A) i mitten av bröstet, över axeln och till punkten (B) i mitten av svansen. När du har måttet, ta bort 10 cm (4 tum) och välj din hästs storlek från tabellen. Tänk på att varje häst är olika och att denna tabell endast är en vägledning. Horseware har många olika modeller för att passa alla former och storlekar på hästar. Med reservation för olika kroppsformer så kan detta vara en fingervisning på vilken storlek din häst behöver:
Horseware® finns även i en mängd olika gramvikter.

För att göra det enkelt har vi skapat denna lilla temperaturskala.

Den förklarar tillgänglig gramvikt för varje täcke.
Hur mäter man hästen för att kunna hitta rätt täcke?Vilket täcke passar till min häst?


För en häst med breda bogar, djup hals och bred kroppsbyggnad rekomunderar vi XL-snittet, som är 20 % djupare i halsen och sidorna för att ge dem utrymme, eller så kan du välja täckena i Optimo-serien som har den ultimata rörelsefriheten.För en häst med breda men tunna bogar rekommenderas du att ha en Surefit-design med V-Front-stängning.


För en genomsnittlig hästbyggnad, gå med en klassisk halsskärning eller om du föredrar att ge dem mer komfort igen, en V-Front passform skulle passa.


För hög högmankade, smala hästar hjälper en Wug® till att minska manktrycket. För mycket smala eller unga hästar är Wug® eller All-in-one täcken ett bra val för att passa deras form och förhindra att täckena glider runt.


Hur vet man om täcket sitter korrekt?Comments


bottom of page